Care este diferenta dintre probiotice si prebiotice?
Corpul nostru produce în mod natural bacterii bune pentru a-l ajuta să digere și să lupte împotriva infecțiilor. Există două bacterii de care trebuie să fim conștienți atunci când ne gândim la sănătatea intestinală: probioticele și prebioticele.
Corpul nostru produce în mod natural bacterii bune pentru a-l ajuta să digere și să lupte împotriva infecțiilor. Există două bacterii de care trebuie să fim conștienți atunci când ne gândim la sănătatea intestinală: probioticele și prebioticele.
De ce este sănătatea digestivă importanta?
Sănătatea digestivă este o parte importantă a menținerii sănătății generale. Microorganismele vii: ajuta la o mai buna funcționare a sistemului intestinal, comunică cu sistemul imunitar și ajuta la descompunerea alimentelor. Problemele intestinului pot duce la boli cronice sau pot crește șansele de a dezvolta o boală la nivelul său.
Ce putem face pentru o digestive mai bună?
Deoarece sănătatea digestiei este un centru influent pentru restul sănătății generale este important să știm când trebuie consultat un specialist în domeniu pentru ajutor. Dacă stomacul este des afectat de dureri, există insomnii sau iritații ale pielii este recomandat să vizitați un doctor. Între timp există niște moduri în care sistemul digestive poate fi ajutat, prin dieta sau prin suplimentele alimentare consumate.
Ce este un probiotic?
Probiotic este probabil cuvântul cel mai auzit în referință cu sistemul digestiv. Probiotic este un termen folosit pentru microorganismele care trăiesc în intestin și luptă împotriva bacteriilor rele. Probioticele pot fi cel mai des găsite în alimente și suplimente. Când sunt ingerate, ele se alătură bacteriilor deja existente în corp pentru a ajuta de-a lungul tuturor proceselor de digerare.
Dar un prebiotic?
Principala diferență dintre un prebiotic si probiotic este ca prebioticul nu introduce in corp bacterii noi. Astfel, prebioticul stimulează înmulțirea bacteriilor deja existente, lucrând împreuna cu probioticele. Un prebiotic nu exista în mod natural în organism și este adesea introdus prin alimente sau prin suplimente.
De unde ne primim aportul de probiotice si prebiotice?
Una dintre principalele modalități de a vă asigura că corpul dumneavoastră primește nutrienții prebiotici și probiotici este prin alimentație. Iaurtul conține probiotice și este asociat cu protejarea sistemului digestiv. Alte alimente care conțin probiotice includ kimchi, miso, brânză învechită și kombucha. Aceste alimente sunt fermentate, făcându-le bogate în probiotice.
Alimentele care conțin prebiotice sunt, de asemenea, bogate în fibre, ca exemplu: chlorella, ovăz, sparanghel, anghinare, ceapă și leguminoase. Alimentele prebiotice încurajează creșterea bacteriilor bune și accelerează digestia. Exista trei tipuri de alimente care trebuie adăugată in dieta pentru o digestive mai buna.
Primele sunt alimentele bogate în fibre. Se vorbește frecvent despre fibre în legătură cu o dietă echilibrată deoarece oferă beneficii întregului organism, ajuta în mod specific la sănătatea intestinala.
Al doilea tip de hrană este orice fel de aliment fermentat. Fermentarea alimentelor este procesul care creează bacteriile vii de care intestinul are nevoie.
Al treilea tip de alimente care ar trebui adăugat in alimentație sunt cele bogate în colagen. Corpul nostru produce în mod natural colagen și este, de asemenea, bogat în proteine, ceea ce îl face o alegere pozitivă pentru sănătatea intestinului.